luni, 21 august 2017

Iartă-ne, Măicuță!

          După ce am aflat că testul specific pentru identificarea cancerului la prostată, PSA-ul, avea o valoare alarmantă (53, normalitatea fiind între 0 și 4) și după două puncții-biopsii făcute în mod superficial de un medic ”ghinion”, biopsii care evidențiau o tumoare benignă, am încercat tratamentul naturist, timp de vreun an. M-am condus, în principal, după cartea lui Fănică-Voinea Ene intitulată Să ne tratăm singuri (am fost și la autor acasă, la Vălenii de Munte, unde mi s-a acordat o consultație și niște produse pentru tratament naturist). Am folosit și alte cărți, precum și informații din internet. Consumam ”ceaiuri”, tincturi, uleiuri vegetale, semințe, produse apicole, argile, sucuri, legume, fructe etc. Devenisem aproape vegetarian, doar la sfârșit de săptămână mâncam pește.  PSA-ul scăzuse până pe la puțin peste 30, apoi a sărit la 150. Speriat, am mers din nou la control și a treia puncție a pus în evidență caracterul malign al tumorii (adenocarcinom prostatic). Un urolog bine ”cotat” mi-a recomandat ”scoaterea bombei”, adică prostatectomie radicală. Dar n-a vrut să mă opereze decât la o clinică privată, unde operația m-a costat 20000 de lei. Analiza prostatei extirpate, în laborator, a confirmat cancerul și caracterul ușor invaziv al acestuia (faptul că niște celule canceroase plecaseră la plimbare, în afara prostatei). Un oncolog mi-a propus radioterapie, pentru distrugerea acelor celule. Dar analiza sângelui a dus la concluzia că radioterapia este contraindicată căci… devenisem și bolnav de leucemie. Acum sunt tratat de leucemie, la spitalul Fundeni, iar cancerul de origine prostatică e pe undeva în plan secund (fac doar un tratament hormonal, cu Casodex).
          M-am întrebat, cum a fost posibil să mă îmbolnăvesc și de leucemie, în condițiile în care făcusem un îndelungat tratament naturist? N-am decât trei ipoteze:
1. Îmbolnăvirea de leucemie ar putea fi în legătură cu operația de prostatectomie radicală. Am mai cunoscut un bărbat care după același fel de operație s-a îmbolnăvit de leucemie. Dar a trage concluzia, pe baza a două cazuri, că prostatectomia radicală produce îmbolnăvirea de leucemie ar fi o generalizare ilicită.
2. Stresul, cu siguranță, a contribuit la îmbolnăvirea de leucemie. Sunt ușor de înțeles stresul, frica pe care le trăiește un om care află că are afecțiuni cardiace (necesitând și implantarea unui stimulator cardiac permanent) și apoi că este bolnav de cancer.
3. Mi-e greu să cred că tratamentul naturist mi-a făcut rău, dar presupun că produse precum Cancerex, Imunostatim, produse scumpe și prezentate ca miraculoase în întărirea sistemului imunitar, au putut contribui la îmbolnăvirea de leucemie.
          Se știe că tratamentul leucemiei prin produse chimice nu doar distruge celulele canceroase, ci și celule sănătoase, dăunând și unor organe vitale. De aceea, din nou caut un tratament, un regim de viață naturist, complementar la tratamentul cu chimicale. Dar multe dintre cele ce le citesc în sfera internetului mă întristează: unele sunt minciuni gogonate (cum este aceea că lămâile congelate au un efect anticancerigen de 10000 de ori mai puternic decât nu știu care medicament anticancer); altele sunt contradictorii; nu puține sunt cele care au un scop mercantil, comercial. Există oameni care, în lăcomia lor, transformă până și experiența personală de vindecați de cancer într-o trambulină pentru afacere personală (scriu cărți sau bloguri cu acest scop).
          Am deplină admirație pentru capacitatea demiurgică a omului. Dar asta nu mă împiedică să mă înclin în fața Naturii-Mamă, în semn de venerație pentru felul în care ne-a produs! Ne este atât de greu și de multe ori imposibil să corectăm dezechilibrele pe care le-am produs în felul în care a lucrat Mama-Natură!
          Iartă-ne, Măicuță, pentru nesăbuința noastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu